Werkzoekenden

Ben je op zoek naar werk? Dan kunnen onderstaande organisaties je helpen.

1. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) 

De VDAB is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen en helpt je bij het zoeken naar werk door een jobsite aan te bieden met duizenden jobs en handige online tools, opleidingen, enz.
Let op! Je moet je inschrijven als werkzoekende. Wanneer en hoe moet je je inschrijven bij VDAB en wie kan je helpen?

2. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA)

De RVA beslist wie wel of niet recht heeft op een werkloosheidsuitkering. Je kan niet bij de RVA terecht met vragen met betrekking tot je dossier. Alle communicatie met de RVA gebeurt door de uitbetalingsinstellingen.

3. Jouw uitbetalingsinstelling

Jouw uitbetalingsinstelling is de vakbond waarbij je aangesloten bent of  de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen wanneer je je niet wenst aan te sluiten. Het is de uitbetalingsinstelling die zorgt voor de uitbetaling van uitkeringen. 

Let op! Om gebruik te maken van de uitgebreide diensten van de vakbond betaal je jaarlijks lidgeld. De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkering (HVW) is gratis, maar beperkt in haar diensten. 

Tip: Ben je ontslagen? Volg het stappenplan van de VDAB

Extra ondersteuning

  • Werkpunten Gent: hier kan je terecht voor al je vragen over werk.
  • Jobteam Gent: begeleidt inactieve, kwetsbare werkzoekenden naar werk. Het mobiel team gaat actief op zoek naar Gentenaars in een maatschappelijk kwetsbare positie. Ze bieden ondersteuning op meerdere vlakken (vb. taalondersteuning, sollicitatietraining, ...). Kijk hier voor meer info en aanmelding.
  • Duo for a job: buddywerking voor werkzoekende jongeren die afkomstig zijn van buiten de EU. Ze krijgen ondersteuning van een vijftigplusser die hen ondersteunt bij hun socioprofessionele inschakeling.

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.