Dak- en thuislozen

Er zijn verschillende diensten en initiatieven in Gent die ondersteuning bieden aan dak- en thuislozen.

 • Inloopcentrum:¬†dak- en thuislozen in Gent kunnen tijdens de openingsuren¬†terecht in een van inloopcentra. Je kan er tot rust komen, je verwarmen, buurtbewoners ontmoeten, je kleren wassen, ...¬†¬†Meestal is er ook een computer aanwezig en kan je aan lage prijs¬†iets eten.
 • Brugteam:¬†maakt de¬†brug tussen dak- en thuisloze mensen en de reguliere hulpverlening.¬†Op jouw tempo leg je een traject af om hulp te vinden bij het OCMW, het CAW onthaal of een andere hulpverlenende organisatie. Het brugteam vindt jou in de¬†inloopcentra¬†of in de¬†nachtopvang.
 • Dienst thuislozenzorg OCMW: Iedere dakloze in¬†Gent kan hier terecht voor¬†ambulante¬†sociale hulpverlening. Je krijgt begeleiding¬†naar een woning en werk.¬†Tijdens de¬†begeleiding kan je als¬†dakloze financieel steun¬†ontvangen (zoals¬†leefloon, huurwaarborg, tussenkomst in ziekenhuisfacturen of schoolkosten voor kinderen, ...).¬†
 • Opvangmogelijkheden voor dak- en thuislozen
 • Materi√ęle ondersteuning:
  • Stad Gent stelt¬†lockers¬†ter beschikking voor het opslaan van kledij, slaapzak en belangrijke documenten. De lockers zijn 24/7 toegankelijk.
  • Op het¬†was & plas-plan¬†vind je een overzicht van alle¬†publieke toiletten¬†in Gent waar je¬†gratis¬†naar het toilet kan en vaak ook¬†drinkbaar water¬†vindt. Daarnaast kan je op een aantal plaatsen¬†terecht om te¬†douchen/baden¬†en de was te doen.
  • Op het¬†stadsplan¬†van¬†Enchant√©¬†vind je snel de weg naar de Gentse hartelijke handelaar¬†die kleine diensten aanbiedt¬†aan wie hier nood aan heeft. Haal je eigen exemplaar bij een¬†GentinfoPunt¬†in je buurt.


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.