Digipunten

Heb je thuis geen computer of internet of zit je met vragen over de digitale wereld? Dan kan je terecht in een Digipunt. Je kan er gratis gebruik maken van een computer met internetverbinding. Iedereen is welkom!

Gent telt meer dan 70 Digipunten. Je vindt ze in bibliotheken, Open Huizen, welzijnbureaus en Lokale Dienstencentra. Ook in de kringwinkels en in een aantal onafhankelijke vzw’s zijn er Digipunten. Je herkent ze aan de raamsticker met het Digipunt-label.

In heel wat Digipunten zijn ook begeleiders aanwezig op bepaalde momenten. Ze helpen je, stap voor stap, bij al je digitale vragen. Wil je weten of er een begeleider aanwezig is in het Digipunt van jouw keuze? Bel dan rechtstreeks naar de organisatie waar dit Digipunt zich bevindt.


Tip: Zoek op het kaartje naar een Digipunt in jouw wijk, vraag een overzicht op papier van alle Digipunten (met contactgegevens en openingsuren) of een brochure van jouw wijk in de Stadswinkel of via GentInfo (09 210 10 10).


Tip: Organisaties, scholen en verenigingen kunnen een pakket aanvragen met zowel overzichtsbrochures als wijkbrochures van de Digipunten. Stuur een mail naar gentinfo@stad.gent


Nieuw: Voor hulp bij je digitale zoektocht naar werk, kun je terecht bij de ICT steward. Hij helpt je om online te solliciteren, vacatures te vinden, je VDAB-dossier in orde te brengen, ... 

Printer Friendly, PDF & Email