Vrijwilligerswerk

Advies en zoektocht naar vrijwilligerswerk

Wil je je graag engageren als vrijwilliger? Je kunt via het Vrijwilligerspunt Stad Gent zelf online op zoek gaan naar vacatures of informatie over vrijwilligerswerk in Gent (het wettelijk kader, een kalender, een nieuwsrubriek, ...).

Je kan ook langsgaan bij het Vrijwilligerspunt van Stad Gent. Zij gaan samen met jou op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij jou past.  Heel wat kandidaat-vrijwilligers ervaren tal van drempels in hun zoektocht naar vrijwilligerswerk. Daarom slaat het Vrijwilligerspunt de handen in elkaar met Voluit vzw. Kandidaat-vrijwilligers die extra ondersteuning en coaching nodig hebben in het vinden van vrijwilligerswerk en bij de opstart daarvan kunnen terecht bij de vrijwilligerscoach van Voluit. Die zet trajectbegeleidingen op touw om die drempels te verlagen, maar ook om organisaties waar de vrijwilliger aan de slag gaat te ondersteunen en omkadering te bieden.

Wie mag vrijwilligen?

Iedereen vanaf het jaar waarin hij of zij 16 jaar wordt.

Mag ik werken als vrijwilliger wanneer ik een uitkering krijg?

Afhankelijk van je inkomen moet je eerst een aantal zaken in orde brengen voor je mag vrijwilligen:

  • werkloosheidsuitkering: Je vult formulier C45B in en geeft dit aan je vakbond of de hulpkas
  • leefloon van het OCMW: Je brengt je dossierbeheerder bij het OCMW op de hoogte en vraagt om akkoord. 
  • uitkering van het ziekenfonds: De adviserend geneesheer van je ziekenfonds moet akkoord zijn. 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.