Mensen met een migratieachtergrond

Mensen met een migratieachtergrond kunnen in principe bij alle organisaties terecht die vermeld staan onder de andere rubrieken. In deze rubriek vind je vooral organisaties met een focus op mensen met een migratieachtergrond. Gezinnen die niet-legaal in Gent verblijven, kunnen niet door alle diensten worden geholpen. Op de website Wegwijs in Gent herken je diensten waarbij zij wel nog terecht kunnen aan een *.

Nieuwkomers, vluchtelingen, asielzoekers, trans(it)migranten, eerste- tweede- of derdegeneratie migranten, precaire verblijvers, .... begrippen genoeg om mensen met een migratieachtergrond te benoemen. De gebruikte terminologie in de begeleiding van mensen met een migratieachtergrond is niet altijd even duidelijk en consequent. Bovendien is de wetgeving complex en verandert er vaak iets. Onderaan de fiches in deze rubriek vind je daarom links naar meer achtergrondinformatie.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.