Discriminatie op de arbeidsmarkt

De antidiscriminatiewetgeving verbiedt discriminatie op de arbeidsmarkt.  Het kan op elk moment van het arbeidsproces voorkomen: in een vacature (bvb. vermelding maximuleeftijd of moedertaal)bij de aanwerving, tijdens de uitvoering van het arbeidscontract of bij het beëindigen ervan. Ook pestgedrag en/of intimidatie op de werkvloer zijn verboden, net als de weigering om redelijke aanpassingen voor personen met een handicap te voorzien.

Denk je dat je zelf gediscrimineerd wordt of ben je getuige van discriminatie?  Discriminatie melden heeft altijd zin. Bij Unia kunnen ze je zeggen of er effectief sprake is van discriminatie en helpen ze je zoeken naar een oplossing. Gebruik het online meldingsformulier of bel naar het gratis nummer 0800 12 800. Je kan ook een gesprek vragen bij het Unia meldpunt. 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.