Contextzorg

Psychische problemen in het gezin hebben invloed op de persoon zelf én op zijn omgeving. Een persoon met een psychisch probleem vergt veel zorg van de partner, (groot)ouder, broer, zus of kind die zich inzetten om de leefsituatie te verbeteren.

Algemeen: psychische/psychiatrische problematiek

Het Familieplatform Geestelijke Gezondheid verenigt familieorganisaties die werken rond psychische en/of verslavingsproblematieken (zie overzicht). Je kan bij deze groepen terecht voor informatie, steun (lotgenotencontact), ontspannende activiteiten, vormingen maar ook om je verhaal te vertellen. 

Specifieke problematiek

  • Zelfdoding: Een zelfdoding van een dierbare is moeilijk te verwerken.  Nabestaanden kunnen steun vinden in lotgenotencontact. Meer informatie over gespreksgroepen en andere initiatieven vind je hier
  • Zelfverwonding: Op zelfverwonding.be vind je informatie voor jongeren, ouders, professionals en scholen wanneer ze te maken krijgen met zelfverwonding.

Specifieke doelgroep


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.