Eerstelijnszorg

Voel je je niet goed? Ga dan eerst naar een huisarts of wijkgezondheidscentrum in je buurt. Kies een vaste huisarts en vraag naar je Globaal Medisch Dossier. Zo kan de arts je gezondheid beter opvolgen en krijg je 33% méér terugbetaald van het ziekenfonds voor je consultatie.

In de brochure Wegwijs in de zorg vind je een antwoord op veelgestelde vragen over zorg: Waar vind ik een huisarts in mijn buurt? Hoeveel betaal ik bij de huisarts of tandarts? Waar kan ik terecht als ik ziek ben in het weekend? De brochure bestaat ook in het Engels, Frans, Arabisch, Russisch, Spaans, Bulgaars, Slowaaks en Turks. Vraag een vertaling aan via Gentinfo.


Tip: Kies voor een geconventioneerde arts. Deze vraagt een vastgelegd tarief. Op de website van het RIZIV kun je nagaan of een zorgverlener geconventioneerd is. Of vraag het na bij je ziekenfonds.    Vertaal deze pagina

     

    Fout gezien?

    Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.