Eerstelijnszorg

Voel je je niet goed? Ga dan eerst naar een huisarts of wijkgezondheidscentrum in je buurt in plaats van naar de specialist. Kies een vaste huisarts en vraag naar je Globaal Medisch Dossier. Zo kan de arts je gezondheid beter opvolgen en krijg je 33% méér terugbetaald van het ziekenfonds voor je consultatie!

Weet je niet waar naartoe met je vragen rond gezondheid? Stad Gent maakt je met een brochure Wegwijs in de zorg! Je vindt er een antwoord op veelgestelde vragen: Waar vind ik een huisarts in mijn buurt? Hoeveel betaal ik bij de huisarts of tandarts? Waar kan ik terecht als ik ziek ben in het weekend? De brochure bestaat ook in het Engels, Frans, Arabisch, Russisch, Spaans, Bulgaars, Slowaaks en Turks. Vraag een vertaling aan via Gentinfo.


Tip: Kies voor een geconventioneerde arts. Deze arts maakte met ziekenfondsen de afspraak om het vastgelegde tarief te vragen. Op de website van het RIZIV kun je zelf nagaan of een zorgverlener geconventioneerd is. Of vraag het na bij je ziekenfonds.


Printer Friendly, PDF & Email