Woonsituatie

Het is vandaag voor velen niet gemakkelijk een kwaliteitsvolle, betaalbare woning te vinden. Niet zelden komen daar voor mensen met een migratieachtergrond nog extra uitdagingen bij. In de rubriek wonen vind je diensten waar elke Gentenaar terecht kan voor woonadvies of woonbegeleiding en sociale huisvesting. 

Stad Gent  heeft een brochure uitgebracht specifiek gericht op de ondersteuning van erkende vluchtelingen of subsidiair beschermden in hun zoektocht naar een woning in Gent. Deze Wegwijzer wonen voor vluchtelingen  is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Arabisch.

Binnen de Taskforce Wonen zoeken verschillende partners gezamenlijk naar oplossingen voor mensen die een gewone huurwoning niet (meer) kunnen betalen.


Tip:

  • vzw Thope ondersteunt vluchtelingen in hun zoektocht naar een woonst en staat borg tegenover de eigenaar via huren en onderverhuren, tenzij rechtstreekse verhuur mogelijk is. Aanmelding verloopt via een partnerorganisatie.
  • De volle aflaat is een Gentse buurtgroep die samen met wooncoop investeert in een betaalbare huurwoning voor een vluchtelingengezin. Meer info op hun facebookpagina.

 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.