Huurpremie

Om kans te maken op een huurpremie moet je ingeschreven zijn en op de wachtlijst staan bij een of meerdere Sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM).

Vlaamse huurpremie

Als je vier jaar onafgebroken (let op de actualisatierondes!) op de wachtlijst staat van een Sociale Huisvestingsmaatschappij én je voldoet aan de andere voorwaarden, dan ontvang je automatisch een Vlaamse huurpremie. Je ontvangt een brief van Wonen Vlaanderen waar je moet op reageren. Geef een eventuele adreswijzigingen steeds door.

Ontvang je géén brief? Maar ben je zeker dat je lang genoeg op de wachtlijst staat voor een sociale woning? Contacteer gratis de Cel Huurpremie.

Sta je nog geen vier jaar onafgebroken op de wachtlijst? Misschien heb je in tussentijd wel recht op een huursubsidie. Huurpremie en huursubsidie zijn niet cumuleerbaar. 

Verhuis je naar een andere gemeente? Schrijf je binnen de drie maanden in op de wachtlijst van de sociale huisvestingsmaatschappij in je nieuwe gemeente. Hierdoor wordt de inschrijvingstermijn niet onderbroken.


Let op! Als je een sociale woning weigert, verlies je automatisch je recht op een huurpremie.


Let op! De periode dat je op de wachtlijst staat bij het Sociaal Verhuurkantoor geldt niet om in aanmerking te komen voor de huurpremie.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.