Specifiek thema/doelgroep

Hier vind je diensten rond een specifiek thema of voor een afgebakende doelgroep.

Ouderen: Woonzorgcentrum Zuiderlicht biedt gespecialiseerde zorg aan kwetsbare doelgroepen: 

  1. 65-plussers met een gestabiliseerde psychiatrische kwetsbaarheid, vanaf zorgprofiel B
  2. personen met jongdementie (45-plussers)
  3. personen (40-plussers) met een VAPH statuut voor wie tot op vandaag moeilijk opvang te vinden is zoals geïnterneerde 50-plussers met een mentale beperking

Seks en handicap: Aditi is een centrum voor advies, informatie en ondersteuning rond seksualiteit aan personen met een beperking en aan ouderen. 

Crisisinterventie: Volwassenen met een verstandelijke beperking en een (vermoeden van) psychische problematiek kunnen terecht bij Skipi voor mobiele crisiszorg. Het netwerk crisisjeugdhulp vangt een crisissituatie op voor minderjarigen.

De Steiger: Opname en behandeling van jongvolwassenen (16-18 jaar) en volwassenen met een mentale handicap en bijkomende psychiatrische stoornissen.

Ouderinitiatieven: Bij een geregistreerd ouderinitiatief kun je met én zonder VAPH-budget terecht voor zorg en ondersteuning. GiPSo begeleidt en coacht ouders die voor hun zoon of dochter met een beperking een woon- of dagbestedingsproject willen realiseren. Je vindt er ook een overzicht van de projecten die op dit moment actief zijn en je kunt op het online platform zoekertjes bekijken en zelf zoekertjes plaatsen.


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.