Aanvraag VAPH-budget

Het Vlaams Agentschap Personen met een Handicap (VAPH) geeft budgetten en tegemoetkomingen aan personen met een handicap om hun zorg en ondersteuning op maat te financieren. Je ontvangt een persoonsvolgend budget (PVB) om je eigen zorg in te kopen. Je kunt je budget cash besteden, via een voucher of een combinatie van beide. Woon- en leefkosten kun je er niet mee betalen.

Deze organisaties helpen je met de besteding van je budget:

De wachttijd om een budget te krijgen kan oplopen. Ondertussen kan je terecht bij rechtstreeks toegankelijke hulp. Ook wie nog geen budget aanvroeg kan daar hulp krijgen.

Als je een structureel tekort aan steun ervaart, kun je een herziening aanvragen van je budget of beroep doen op de procedure noodsituatie.


Let op: Een herziening betekent niet altijd een snellere toekenning van je budget. Je verliest dan je oude aanvraagdatum. Contacteer een onthaaldienst vóór je een herziening start. 


Filmpje Budget aanvragen:

Filmpje Budget besteden:


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.