Ontmoeting en vrije tijd

Je hebt een beperking en je zit met vragen rond vrijetijdsbesteding en vakanties? Vaak kan je terecht in het reguliere vrijetijdsaanbod in Gent. Er is ook specifiek aanbod voor mensen met een beperking:

  • Veel ziekenfondsen en patiëntenverenigingen of zelfhulpgroepen en kruisverenigingen hebben een aanbod aangepaste activiteiten en vakanties voor hun leden.
  • De  Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG) en Dito vzw bieden activiteiten aan voor mensen met een beperking.
  • Bij Voluit gaat een coach samen met jou op zoek naar vrijwilligerswerk.
  • Op de website toegankelijk reizen vind je informatie over het regelen van aangepast vervoer, verzorging of hulpmiddelen op vakantie. De website biedt ook een overzicht van reisbureaus en organisaties die georganiseerde reizen aanbieden voor mensen die extra noden of wensen hebben op vakantie.
  • Wil je op daguitstap of met vakantie, maar ondervind je een drempel? Stel je vraag aan de Vakantieschakelaar.
  • Kompaan vormt een brug tussen reizigers met een beperking of zorgvraag en vrijwilligers. Reiziger en vrijwilliger gaan samen op vakantie of uitstap.
  • Routen geeft een overzicht van toegankelijke uitstappen voor mensen met een beperking in Oost-Vlaanderen.

Tip: Via MyBEnefits kan je attesten aanvragen die je sociaal statuut aantonen dat recht geeft op voordelen (bij musea, culturele centra, organisatoren van tentoonstellingen, dierentuinen, vrijetijdscentra, ...). 


Tip: Met de toegankelijkheidswijzer kan je opzoeken of een museum (of ander openbaar gebouw) toegankelijk is voor mensen met een beperking.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.