Ontmoeten en vrije tijd

Hier vind je plekken waar je andere mensen kan ontmoeten en dingen om te doen in je vrije tijd.

Ontmoeting:

Op deze ontmoetingsplekken in Gent is iedereen welkom. Je kan er terecht voor een babbel, een tas soep of koffie, een uitstap, een brief die je niet helemaal begrijpt, een probleem, en interessante vorming...

  • SAAMO zoekt samen met de buurtbewoners oplossingen voor problemen in Gentse wijken via verschillende projecten. De focus ligt daarnaast op ontmoeting en sociale rechten. Hier vind je de verschillende projecten per wijk en thema.
  • Buurtwerk focust op de bevordering van sociale cohesie tussen de bewoners van de Gentse buurten en ondersteunt en stimuleert bewonersinitiatieven.  De buurtcentra organiseren activiteiten. Bekijk het aanbod in jouw buurt.
  • In een inloopcentrum kan je terecht met je zorgen zonder dat er meteen hulpverlening start. Je hoeft geen vragen te stellen of je problemen te vertellen. Je kan er gewoon langsgaan.
  • KRAS vzw groepeert verschillende Gentse armoedewerkingen, met elk een eigen werkwijze, doelgroep en werkingsgebied. Vaak bieden ze ook tijdelijke materiële hulp op doorverwijzing. Hier vind je bij welke krasdienst je terecht kunt.  

Ontmoeting en vrije tijd per doelgroep:

Vrijwilligerswerk: 

Via vrijwilligerswerk kan je nieuwe mensen leren kennen. Je bent bovendien een grote hulp voor de organisatie waarbij je vrijwilligerswerk doet. Het kan ook een goede opstap zijn naar betaald werk. Hier vind je informatie over vrijwilligerswerk in Gent.

 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.