Thuiszorg

De thuiszorg behoort tot de extramurale gezondheidszorg of eerstelijnsgezondheidszorg. Ze levert verschillende soorten dienstverlening. De belangrijkste zijn verpleging, kraamzorg, huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging, gespecialiseerde zorg/verpleging. Thuiszorg gaat om heel concrete taken: eten, wassen, een oogje in het zeil houden … De dienst maatschappelijk werk van je ziekenfonds maakt je wegwijs in het aanbod. 

Thuiszorg is niet (volledig) gratis. Er bestaan ook tegemoetkomingen die de financi√ęle last kunnen verlichten. Vraag na waar¬†je¬†recht op hebt bij¬†een¬†lokaal dienstencentrum in je¬†buurt,¬†een welzijnsbureau in je¬†buurt¬†of de¬†dienst maatschappelijk werk van je¬†ziekenfonds.¬†Een maatschappelijk werker kan je¬†helpen met de administratie voor de aanvraag.

In dit filmpje zie je waarvoor je terecht kan bij de thuiszorgdiensten:

 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.