Vrije Tijd

Iedereen heeft recht op vrije tijd. Voor mensen met een beperkt inkomen is het vaak niet gemakkelijk om in te gaan op het bestaande aanbod vrijetijdsbesteding. Hieronder vind je verschillende initiatieven die het vrijetijdsaanbod in Gent toegankelijker maken voor alle Gentenaars.

Betaalbaar vrijetijdsaanbod:

Vrijetijdsaanbod per doelgroep:

 


Tip: Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of ben je in schuldbemiddeling? Dan heb je recht op een UiTPAS met kansentarief. Je betaalt  80% minder voor UiTPAS-activiteiten en in sociale restaurants.


Tip: Vraag je attesten digitaal aan met de gratis app of de online toepassing MyBEnefits. Zo toon je vlot aan dat je recht hebt op voordelen (bij musea, culturele centra, organisatoren van tentoonstellingen, dierentuinen, vrijetijdscentra, ...). 


Tip: Als OCMW-cliënt kun je een tussenkomst krijgen voor een deel van de kosten voor culturele, sportieve of sociale activiteiten... Vraag ernaar bij je OCMW-wijkwerker.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.