Discriminatie

Heb je het gevoel dat je omwille van je herkomst, handicap, geloof of levensbeschouwing, seksuele voorkeur of leeftijd wordt gediscrimineerd? Of ben je getuige van discriminatie? Discriminatie melden heeft altijd zin. Bij Unia kunnen ze je zeggen of er effectief sprake is van discriminatie en helpen ze je zoeken naar een oplossing. Gebruik het online meldingsformulier of bel naar het gratis nummer 0800 12 800. Je kan ook een gesprek vragen bij het Unia meldpunt. 

Ervaar je discriminatie of geweld omwille van je gender of geslacht? Je kan terecht bij het meldpunt van het federale Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) of bij de Vlaamse ombudsdienst. Politiezone Gent heeft een afzonderlijk Meldpunt homo- en transfobie. Als slachtoffer of getuige van homo- of transfobie kan je hier terecht voor niet dringende politiehulp. Dit kan ook anoniem.

Ben je slachtoffer van een misdrijf (vb. geweld of lichamelijke bedreiging)? Dan doe je best zo snel mogelijk aangifte bij de politie.


Tip: Het is niet noodzakelijk, maar probeer iets van bewijs te hebben. Hou daarom alles van schriftelijke communicatie (mail, sms, ...) goed bij. 


 

Folders

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.