Seksueel geweld

  • De website seksueelgeweld.be helpt slachtoffers van seksueel geweld bij hun zoektocht naar antwoorden en kan helpen om aangifte te doen bij de politie.
  • Met vragen over geweld, misbruik of kindermishandeling kan je telefonisch terecht op het nummer 1712 op werkdagen van 9 tot 17u. Je kan ook chatten (andere openingsuren).
  • Teleonthaal (106) is 24u/24u en 7d/7d bereikbaar. Hier kan je terecht voor een luisterend oor.
  • Ben je minderjarig en heb je vragen over seksueel misbruik? Je kan hierover anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op nupraatikerover.be.
  • In Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in het UZ Gent, kunnen slachtoffers van seksueel geweld altijd terecht. Ze geven je medische en psychische zorg en helpen je ook om klacht neer te leggen bij de politie als je dat wil. Bij forensisch (gerechtelijk) onderzoek zal de zorgverstrekker je letsels vaststellen, sporen van de geweldpleger onderzoeken en bewijsmateriaal verzamelen voor een eventuele aanklacht en rechtszaak. 
  • GAMS is er voor slachtoffers van vrouwelijke genitale verminking. Ze bieden ook ondersteuning aan professionals die ermee geconfronteerd worden.

Tip: Twijfel je om klacht neer te leggen? Raadpleeg je huisarts en vraag een medisch attest. 


Tip: Lees hier de tips om sporen te bewaren voor het forensisch onderzoek. 


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.