Psychosociale problemen

Een psychische kwetsbaarheid kan tijdelijk of chronische van aard zijn. Maar het heeft bijna altijd gevolgen voor het sociale leven van de betrokken persoon. Ook als mantelzorger, familielid of naaste kan je voor lotgenotencontact terecht bij diverse zelfhulpgroepen.

  • Het Cliëntenbureau is een project voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je krijgt er informatie over herstel en ervaringsdeskundigheid in de regio. 
  • Op zelfhulp.be kun je zoeken naar een zelfhulpgroep in gans Vlaanderen op aandoening of op thematiek. Hieronder bij 'contact' vind je al een eerste overzicht.
  • Op de website depressiehulp.be vind je naast een pak info een online zelfhulptool en de mogelijkheid tot online begeleiding.
  • Op de website 'Help! Mijn kind denkt aan zelfmoord' vind je info en tips. De website is opgebouwd rond de getuigenissen van ouders die een kind hebben dat aan zelfdoding denkt, aangevuld door inzichten van experts.

 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.