Mantelzorgverenigingen

Een mantelzorger zet zich vrijwillig in voor iemand uit zijn of haar onmiddellijke omgeving die omwille van ziekte, ouderdom of een handicap tijdelijk of permanent hulp nodig heeft. Denk aan de extra hulp die nodig is voor zorgbehoevende ouderen, langdurig zieke partners of kinderen met een handicap. 

Mantelzorgverenigingen maken mantelzorg zichtbaar binnen de samenleving en ondersteunen de gemeenschappelijke belangen van mantelzorgers en gebruikers in de thuiszorg. In Vlaanderen zijn er zes erkende verenigingen van gebruikers en mantelzorgers. Daarnaast zijn er nog andere verenigingen waar je als mantelzorger terecht kunt voor ondersteuning door lotgenoten. Ook de lokale en regionale dienstencentra geven informatie rond mantelzorg.


Tip: Op de website mantelzorg kun je terecht met al je vragen. Je vindt er ook een handig overzicht van tegemoetkomingen voor mantelzorgers en zorgvragers.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.