Ontmoeting, vrije tijd en vorming

Er zijn tal van vrijetijdsactiviteiten in Gent, ook voor mensen die al een jaartje ouder zijn.

  • Neem eerst een kijkje bij het ruime¬†vrijetijdsaanbod in Gent.¬†
  • In Gent zijn er 22 Open Huizen voor 55-plussers met een aanbod om zich te ontplooien, om actief te blijven en om zich nuttig te maken. Vrijwilligers geven samen vorm aan het Open Huis. Elk Open Huis heeft dus een eigen aanpak, sfeer, cultuur en draagkracht. Vind hier een Open Huis in je buurt.
  • De lokale dienstencentra¬†hebben een ruim aanbod aan recreatieve-, vormings- en bewegingsactiviteiten. Je kan er¬†jouw UiTPAS scannen en zo punten sparen. Vind hier het lokaal dienstencentrum in je buurt.
  • Zoek naar een activiteit via¬†Uit in Gent. Misschien heb je wel recht op de¬†UiTPAS¬†met kansentarief. Je betaalt dan automatisch 80% minder voor elke UiTPAS-activiteit.
  • Kontakt bejaarden vzw biedt tweewekelijkes huisbezoeken aan bij senioren om vereenzaming tegen te gaan.

Elk jaar vindt er de Seniorenweek plaats tijdens de derde week van november. De seniorenweek biedt een divers en kwalitatief cultureel aanbod op maat van de senioren. Meer info vind je op de website van Stad Gent.


Tip: Senioren genieten van gunsttarieven bij het gebruik van trein, tram en bus.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.