Lokaal dienstencentrum

Een lokaal dienstencentrum (LDC) is een gezellige ontmoetingsplaats voor senioren. Je hebt er keuze uit een brede waaier activiteiten en cursussen. Je kan er terecht met vragen over ouder worden, zorg- en dienstverlening. LDC's helpen je om langer thuis te blijven wonen dankzij een ruim aanbod aan dienstverlening.

  • Het lokaal dienstencentrum in jouw buurt vind je hier terug.
  • Antennewerking: in sommige buurten zonder lokaal dienstencentrum organiseert het OCMW zitdagen via een antennewerking
  • Outreachende werking: voor seniors die zelf niet in een dienstencentrum of antennewerking geraken, is er in iedere buurt ook een outreachend medewerker. Zij kunnen op huisbezoek komen bij seniors met een hulpvraag. Vraag ernaar bij het Lokaal dienstencentrum in jouw buurt.
  • Buren voor buren: Het LDC brengt buren met elkaar in contact met via het project buren voor buren. Wil jij zelf een handje toesteken of zoek je hulp van een zorgzame buur? Ga eens langs bij een lokaal dienstencentrum.
  • Telefoonster: aanbod in verschillende LDC. Een vrijwilliger belt elke week naar een volwassene ouder dan 60 jaar die kampt met eenzaamheid voor een gesprekje. 

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.