Adviserend geneesheer

Body

Wanneer je langdurig ziek bent zal een adviserend geneesheer van je ziekenfonds je arbeidsongeschiktheid beoordelen. Deze arts werkt voor je ziekenfonds, maar werkt volledig onafhankelijk. Wil je een uitkering kunnen ontvangen, dan moet je arbeidsongeschiktheid erkend worden door de adviserend arts van het ziekenfonds. Je moet dit aangeven met het "Getuigschrift van arbeidsongeschiktheid". Vraag indien nodig een exemplaar van het getuigschrift aan je ziekenfonds of download het van hun website. Vul dat samen in met de arts die jou behandelt. Krijg je de vraag om langs te gaan bij de adviserend geneesheer? Ga hier dan zeker op in!


Tip: Doe tijdig je aangifte binnen bij je ziekenfonds en vul het getuigschrift volledig in. Anders riskeer je een deel van je uitkering te verliezen.


Een belangrijke taak van de adviserend arts is ook om je te begeleiden doorheen jouw arbeidsongeschiktheid. Hij bekijkt of een terugkeer naar het werk voor jou tot de mogelijkheden behoort en of je hiertoe aangepaste maatregelen nodig hebt. 


Infofiche: ZiekenfondsenSociale voordelen bij arbeidsongeschiktheidRe-integratiebegeleiding na ziekte (als werknemer) - Re-integratiebegeleiding na  ziekte (als werkzoekende)

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.