Chronisch dak- en thuislozen

Personen die al lange tijd op straat verblijven en de overstap willen maken naar een stabiele woonvorm kunnen na aanmelding en toeleiding toegang krijgen tot een wooneenheid in De Baai.

In O&O Leeuwenhof kunnen chronisch daklozen die een traject willen aangaan om naar een meer duurzame oplossing te zoeken tijdelijk verblijven. Tijdens het verblijf wordt samen met de aanmelder en betrokken hulp- en zorgverleners een traject gelopen. O&O Leeuwenhof is een samenwerking tussen Presbyterium Gandae vzw en OCMW/Stad Gent.


Tip: Je draagt bij in de kosten van het verblijf via een vaste dag- of maandprijs. Als dat nodig is, kan je daarvoor een beroep doen op het OCMW. Je ontvangt een gedetailleerde factuur. 


Housing first voorziet in snelle toegang tot permanente huisvesting met langdurige ondersteuning en begeleiding op maat van de bewoner in de vorm van een cli√ęntgericht netwerk. Het is gericht naar mensen die reeds lange tijd dak- of thuisloos zijn en kampen met een verslavings- of psychi(atri)sche problematiek.
CAW Oost-Vlaanderen biedt samen met het cli√ęntgericht netwerk begeleiding aan 2 bewoners in een permanente wooneenheid. Aanmelding gebeurt bij het CAW-onthaal.

WoonGift Gent renoveert en verhuurt ongebruikte panden (zowel privé als van de woonmaatschappij) aan dak- en thuislozen. De toewijzingen voor deze woningen gebeuren door de stad. Hierin worden de geldende voorwaarden en chronologie van de wachtlijst gerespecteerd.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.