Referentieadres

Body

Wanneer je in een woonwagen, garage of op straat woont kan je geen post ontvangen, loop je belangrijke brieven mis en dreig je na ongeveer 6 maanden ambtshalve geschrapt te worden uit het bevolkingsregister. Een referentieadres geldt als een officieel adres en zorgt ervoor dat je bereikbaar bent voor officiële instanties. Het referentieadres maakt het mogelijk dat je uitkeringen ontvangt die een officiële woonplaats als voorwaarde stellen (bv. kinderbijslag, werkloosheidsvergoeding). 

Als je een referentieadres vraagt, dan verblijf je dus niet op dit adres, maar ben je zonder vaste verblijfplaats. De persoon die jouw inschrijving aanvaardt op zijn adres verbindt zich ertoe al jouw post of administratieve documenten te laten toekomen. Je kan een referentieadres zetten bij familie, vrienden, kennissen, ... of bij het OCMW Gent in je buurt.  Meer info vind je hier


Tip: Voorkom ambtshalve schrapping door bij een verhuis je adreswijziging door te geven of vraag als dakloze een referentieadres aan bij het OCMW. 


Let op: Ook zonder referentieadres heb je recht op een leefloon. Personen die illegaal in België verblijven, hebben geen recht op een referentieadres. 


InfoficheOCMWInfopunten Stad Gent

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.