Vervoerdiensten

Aangepast vervoer

Als thuiszorgpati√ęnt is een verplaatsing buitenshuis met het openbaar vervoer vaak niet evident. Mobiliteitscentrale Mobar vzw helpt¬†je om je zo vlot mogelijk op je bestemming te brengen. Zij bieden¬†aangepast rolstoelvervoer en organiseren ook¬†vrijwilligersvervoer aan sociaal tarief voor¬†Gentenaars met verplaatsingsmoeilijkheden √©n een beperkt inkomen.¬†Je hebt een attest verhoogde tegemoetkoming van je ziekenfonds nodig en een medisch attest van je arts.¬†Stad Gent voorziet voordelige taxicheques¬†voor wie zich niet goed kan¬†verplaatsen en een laag inkomen heeft. Ziekenfondsen bieden verschillende oplossingen aan hun leden: niet-dringend ziekenvervoer, rolstoelvervoer, vervoer van en naar een dagverzorgingscentrum, ‚Ķ Vraag het aanbod na bij je eigen ziekenfonds. Er zijn ook enkele private taxidiensten die aangepast vervoer aanbieden en die je cash kan betalen, met je VAPH-budget¬†of met dienstencheques.

Vergunningen

Vervoersorganisaties met een speciale vergunning van Stad Gent mogen je ook ophalen of afzetten in het autovrij gebied. Zorgverstrekkers én mantelzorgers kunnen een parkeervergunning aanvragen. Als mantelzorger mag je met je vergunning wel enkel parkeren in de bewonerszone gekoppeld aan het domicilie van de zorgbehoevende. Naast de parkeervergunning voor zorgverstrekkers bestaat de Parkeer + Zorg-kaart. Zorgverstrekkers met deze kaart mogen parkeren voor garages waar een sticker 'Parkeer+Zorg' hangt.


Tip:  Via de app on wheels vind je hoe toegankelijk een publiek gebouw in Gent is.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.