Over ons

Welzijnsoverleg Regio Gent (WRG) stimuleert, ondersteunt en organiseert samenwerking binnen het welzijnswerk in de regio Gent. Al sinds de jaren '80 van de 20ste eeuw zijn wij actief rond sociale kaarten. Onder de naam Welzijnsraad Gent was de organisatie een pionier in Vlaanderen met de boekpublicatie "Sociale Kaart van Gent". 

Ook vandaag blijft de sociale kaart een prioritair thema binnen de werking. Voor een hulpverlener is het zo goed als onmogelijk om alle evoluties van nabij op te volgen. Het is dus meer dan ooit noodzakelijk dat hulpverleners snel informatie kunnen vinden die hen ondersteunt bij de begeleiding van hun cliënten. 

Met deze digitale versie willen we hulpverleners, voorzieningen en het lokaal bestuur uit Gent vlot een correct overzicht geven van sectorale en intersectorale welzijns- en gezondheidsinitiatieven. Daarbij voorzien we professionele duiding over de mogelijkheden en beperkingen van de diverse werkvormen en praktische tips bij de doorverwijzing van cliënten.

Op de website van WRG houden we je op de hoogte van de verschillende activiteiten in de welzijnssector in regio Gent. Mis onze volgende nieuwsbrief niet! Schrijf je hier in.

Bekijk ook eens: 

  • www.metweiniggeld.be, maakt mensen die in armoede leven wegwijs in de vele organisaties en diensten die hen kunnen helpen
  • www.wegwijsingent.be, hulpmiddel in de begeleiding van gezinnen in precaire verblijfssituatie