Groepsaanbod jongeren

Voel je je niet goed in je vel of maak je je zorgen over jezelf of een naaste? Je kan steeds terecht bij je vertrouwde huisarts of wijkgezondheidscentrum. Indien nodig zal je huisarts je doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Je kan zelf ook rechtstreeks terecht in het eerstelijnsaanbod geestelijke gezondheid. Naast individuele psychologische hulp bestaat er ook groepsaanbod rond geestelijke gezondheid. 

Groepsaanbod in Gent

  • Veerkrachtcursussen: cursussen en workshops die leren hoe je je veerkracht en mentaal welzijn kan versterken. Vb. omgaan met stress, piekeren, eenzaamheid, herstel ... Voor een sessie betaal je tussen 1 en 5 euro. Hier vind je meer info.
  • Op Student in Gent vind je alles rond mentale gezondheid voor studenten in Gent. Je vindt er ook het aanbod workshops van ‘Student in Warme Stad Gent’.
  • Mindspring junior biedt psycho-educatief groepsaanbod voor vluchtelingen, asielzoekers en migranten van 14 - 18 jaar. Het doel is de veerkracht te verhogen en zo te helpen de toekomst aan te pakken. Hier vind je meer info.
  • Machtig! is een trainingsprogramma van CGG Adentro dat jongeren helpt meer macht te krijgen over hun eigen leven, weerbaarder te worden in risicosituaties en tegen alcohol- en middelengebruik in het bijzonder. Scholen en jongerenorganisaties uit Gent kunnen een training aanvragen voor hun klassen of groepen. Individuele jongeren kunnen op eigen initiatief of na verwijzing aansluiten. Hier vind je meer info.
  • Het KOAP-aanbod van CGG Adentro is een preventief aanbod voor kinderen van één of meerdere ouders met een afhankelijkheidsproblematiek. Het is een interactief aanbod gericht op het versterken van hun veerkracht en het verkleinen van hun kwetsbaarheid. De contactgegevens van het KOAP-team vind je onder contact.
  • Broeinest vzw versterkt het mentaal welzijn van jongvolwassenen en studenten van 16 tot 30 jaar. Broeinest organiseert regelmatig workshops voor en door jongeren.
  • Discovery colleges zijn vormingen voor en in co-creatie met jongeren tussen 14 en 25 jaar. Educatie en uitwisseling rond verschillende thema’s staan centraal, gratis of tegen een minimale bijdrage. Hier vind je meer info.
  • Het HOTSPOT-spel is een ‘serious game’ in het OverKop huis. Jongeren maken via het spel op een leuke, interactieve manier kennis met Gentse sociale organisaties. Ze komen spelenderwijs te weten waar ze terecht kunnen rond verslaving, vrije tijd, fit in je hoofd en seksualiteit. Hier vind je meer info.
     

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.