Materiële hulp (basishulp)

In Gent zijn er verschillende ontmoetingsplekken waar je terecht kan voor materiële steun. Iedereen is er welkom. Je kan er terecht voor een babbel, en tas soep of koffie, een uitstap, een brief die je niet goed begrijpt, een situatie waar je niet meteen antwoord op vindt, een vorming…

Zo kan je terecht bij de 18 KRAS diensten (Kring Rond mensen in Armoede in onze Stad) in Gent. Enkele KRAS-diensten bieden ook tijdelijke voedselondersteuning en kleding aan. Sommige KRAS-diensten vragen dat je eerst langsgaat bij hun eigen sociale dienst of dat je in begeleiding bent en een doorverwijsbrief bij hebt van je begeleider. Op website zonering vind je terug bij welke KRAS-dienst je terecht kan.  

In dit overzicht vind je welke vormen van materiële ondersteuning er bestaan en waar je terecht kan:

Materiële hulp

Voor gezinnen in precaire verblijfssituatie kan je terecht op de website Wegwijs in Gent , een hulpmiddel om de begeleiding van gezinnen in precaire verblijfssituatie over organisaties heen vlotter te laten verlopen. 

Op het stadsplan van Enchanté vind je snel de weg naar de Gentse hartelijke handelaar die kleine diensten aanbiedt aan wie hier nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, een knipbeurt of een plek om je rugzak te zetten... het kan allemaal. Haal je eigen exemplaar bij een GentinfoPunt in je buurt.

Bij OCMW GentCAW Oost-Vlaanderen of SAAMO kun je een handig adresboekje ‘Met weinig geld (over)leven in Gent’ krijgen. Of kijk eens op de website

Printer Friendly, PDF & Email