Tolken en vertaaldiensten

Zowel IN-Gent als het Agentschap Integratie en Inburgering bieden sociaal tolken (mondeling) en vertalen (schriftelijk) aanHet is een ondersteuning aan Gentse voorzieningen uit de social profit (inclusief diensten van Stad Gent en OCMW Gent). Sociaal tolken kan via de telefoon/webcam of ter plaatse. 

Snel een telefoontolk nodig? Bel het Agentschap (Agii) op het nummer 02/208 06 11 om de beschikbaarheid van de tolk te bespreken.


Let op: Het is NIET mogelijk om als cliënt zelf een sociaal tolk en/of vertaling aan te vragen. Uitzondering: Je kan wel rechtstreeks een document laten vertalen bij IN-Gent wanneer:

  • je in Gent gedomicilieerd bent
  • het document naar het Nederlands moet vertaald worden
  • in het kader van een officiële overheidsprocedure

Vertaling vanuit Nederlands naar een andere taal kan je enkel aanvragen als het een groter publiek dient.


Tip:  Op de Vertaalbib IN-Gent vind je vertalingen van allerlei documenten zodat de anderstalige cliënt een volwaardige toegang krijgt tot de dienstverlening. Bv. regels van het vluchthuis in verschillende talen, folders van Stad Gent, receptjes voor babyvoeding, info rond kankeronderzoek, ... 


Tip: MATCHeN ondersteunt hulpverleners in hun communicatie met anderstaligen a.d.h.v. een kennisplatform, een app en een e-learlingmodule.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien of suggestie?