Telecommunicatie

Hieronder vind je een overzicht van financiële ondersteuning rond telecommunicatie. Met vragen over de premies en sociale tarieven kan je terecht bij het OCMW welzijnsbureau in je buurt. Als je in aanmerking komt, opent de onthaalmedewerker je OCMW-dossier en helpt je bij de aanvraag. 

Refurbished laptopGentenaars met beperkte financiële middelen kunnen een goedkope refurbished laptop aanvragen.
Je kan een refurbished laptop aanvragen bij deze digipunten:

  • digipunt kringwinkel UCO 
  • digipunt kringwinkel Vlaamsekaai
  • digipunt kringwinkel Brugsesteenweg 
  • digipunt inloopcentrum Pannestraat (CAW)
  • digipunt In-Gent

Het adres en de openingsuren van de digipunten vind je terug op deze pagina.
Bij de digipunten krijg je ook hulp bij het kiezen en betalen van een laptop. Na aankoop kan je er terecht met vragen over het gebruik van je laptop.

Aankoop tweedehands-PC: Oxfam Solidariteit biedt 2 digitale promopakketten aan, één van €100 en één van €150. Je krijgt daarvoor een computer met scherm, kabels, toetsenbord en muis. Bovenop het digitaal pakket kun je een WIFI-stick (+ €15) en/of MS Office pakket (+ €25) aankopen.

Sociaal tarief telefoon en internet:

  • het sociaal tarief voor je telefoon is een korting die de operatoren geven op de factuur voor je vaste of mobiele telefoon. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan moet je een aanvraag indienen bij de operator van je keuze.
  • sommige mensen hebben recht op een sociaal tarief voor internet (vb. mensen met een leefloon). Je dient je aanvraag in bij je telecomoperator.
  • ben je in actieve begeleiding bij het OCMW Gent? Dan kan je een tegemoetkoming krijgen voor je internetfactuur (100 euro per gezinslid, maximum 400 euro per gezin). Doe je aanvraag bij je maatschappelijk werker van het OCMW. 
  • ook interessant: schema kortingen en beste tarief-zoeker

Tip: Heb je zelf geen computer of heb je hulp nodig? In Gent zijn er meer dan 50 Digipunten waar je gratis gebruik kan maken van een computer met internetverbinding. Op veel plaatsen is een begeleider aanwezig waar je vragen aan kan stellen.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.