Vrije Tijd

Vakantiewerking De Pagadder organiseert gratis vakantieopvang en vakantiekampen voor kinderen van OCMW-cliënten, van 3 tot 15 jaar. Je moet je kinderen vooraf inschrijven. Vóór iedere schoolvakantie organiseert de Pagadder een zitdag in je welzijnsbureau. Vraag meer info aan je OCMW-wijkwerker.

UiTPAS Gent is een kaart waarmee je aan cultuur, sport of jeugdactiviteiten kan doen. Je kan met de kaart UiTpunten sparen. Die kan je omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel. Kom je in aanmerking komen voor het kansentarief? Dan betaal je maar 1 euro voor de aankoop van een UiTPAS en krijg je 80% korting voor deelname aan een activiteit bij een UiTorganisator. Let op! Zorg dat je je identiteitskaart bij hebt bij aankoop. Voor het kansentarief moet je ook een bewijs of attest kunnen voorleggen van verhoogde tegemoetkoming, leefloon of budgetbegeleiding/ budgetbeheer/schuldbemiddeling. Dat bewijs mag niet ouder zijn dan 3 maanden.


Tip: Geen UiTPAS-korting? Als OCMW-cliënt kun je een tussenkomst krijgen voor een deel van de kosten voor culturele, sportieve of sociale activiteiten... Vraag ernaar bij je OCMW-wijkwerker.


Het Steunpunt Vakantieparticipatie wil iedereen laten proeven van een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie. Ook al is dat eigenlijk wat te duur. Bekijk de vakantiegidsen bij sociale organisaties die lid zijn van het Steunpunt Vakantieparticipatie zoals OCMW, Welzijnsschakels, buurtwerkingen en Verenigingen waar armen het woord nemen. Via deze organisaties kun je goedkoop een daguitstap of vakantie aanvragen. Of spring binnen in een Rap-op-Stapkantoor.

Verenigingen vanuit armoede en vanuit een migratie-achtergrond hebben vaak zelf een aanbod vrije tijd en/of begeleiden mensen naar het reguliere aanbod. Bij de lokale dienstencentra krijg je korting op activiteiten met de UiTPAS. Heel wat ziekenfondsen bieden voordelen op het vlak van vakantie en vrije tijd.


Tip: Vraag na bij je ziekenfonds of je recht hebt op terugbetaling of korting bij reisvaccins, sportclub, sportvakantie, jeugdverenigingen en kampen, schoolactiviteiten of speelpleinwerking, ... Let op: Bij de hulpkas kan je niet terecht voor financiële tegemoetkomingen voor vrijetijd.


Tip: Vraag je attesten digitaal aan met de gratis app MyBEnefits. Zo toon je vlot je sociaal statuut dat recht geeft op voordelen (bij musea, culturele centra, organisatoren van tentoonstellingen, dierentuinen, vrijetijdscentra, ...). 


 

Printer Friendly, PDF & Email