Vrije tijd

Voor mensen met een beperkt inkomen is het vaak niet gemakkelijk om in te gaan op het bestaande aanbod vrijetijdsbesteding.  Als OCMW-cliënt kun je een tussenkomst krijgen voor een deel van de kosten voor culturele, sportieve of sociale activiteiten.. Vraag ernaar bij je OCMW-wijkwerker.

Ook de verenigingen vanuit armoede en vanuit een migratie-achtergrond hebben vaak zelf een aanbod voor vrijetijd. Daarnaast begeleiden vrijwilligers uit sommige kras-werkingen (De Zuidpoort, De Sluis/Onze thuis, Toontje, Werkgroep vluchtelingen) mensen naar het reguliere aanbod. Om te weten bij welke KRAS-dienst je terecht kunt, geef je je adres in op de website zonering

Buurtsportinitiatieven en beweeglessen bieden een laagdrempelig en toegankelijk sport- en beweegaanbod in de Gentse wijken.

Iedereen verdient vakantie biedt uitstapjes en vakanties aan mensen met een lager inkomen.  Ga langs in een van de Rap op Stap-kantoren in Gent voor meer info. Dit zijn sociale reisbemiddelingskantoren voor mensen met een beperkt budget. 


Tip: Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of ben je in schuldbemiddeling? Dan heb je recht op een UiTPAS met kansentarief. Je betaalt  80% minder voor UiTPAS-activiteiten en in sociale restaurants! Meer info in onderstaande folder.


Tip: Vraag je attesten digitaal aan met de gratis app of de online toepassing MyBEnefits. Zo toon je vlot aan dat je recht hebt op voordelen (bij musea, culturele centra, organisatoren van tentoonstellingen, dierentuinen, vrijetijdscentra, ...). 


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.