Contactherstel

Contactherstel na scheiding

Een scheiding kan zorgen voor een contactbreuk van een kind met ouders, grootouders, broers en zussen en andere personen die belangrijk zijn voor het kind. In de bezoekruimte kan het minderjarig kind de groot(ouder) opnieuw ontmoeten onder professionele begeleiding. Je krijgt ondersteuning om samen met alle betrokkenen te zoeken naar een passende manier om het contact en de relatie te herstellen. De tussenkomst van een bezoekruimte is tijdelijk en evolutief. Deze hulp kan zowel het gevolg zijn van een gerechtelijke beslissing als een regeling die via (vrijwillige) bemiddeling tot stand komt.

Verbinding pleegkinderen met ouders

De bezoekersruimte is een neutrale ontmoetingsplaats voor pleegkinderen en hun ouders of familie. Bij pleegzorg wordt het ouderschap gedeeld. Dat wil zeggen dat pleegouders je kind niet van je willen afpakken. Je blijft het recht hebben op contact met je kind. De pleegzorgdienst of de jeugdrechter werkt daarom een bezoekregeling uit over hoe en waar je je kind mag zien. 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.