Ontmoeting

Sommige ontmoetingsplaatsen zijn elke dag open, of één- of tweemaal per week. Iedereen krijgt er een warm welkom, een tas soep of koffie. Je kan er terecht voor een babbel, een uitstap, een brief die je niet helemaal begrijpt, een situatie waar je geen gepast antwoord op vindt, een vorming over budgetvriendelijk koken…

Samenlevingsopbouw zoekt samen met de buurtbewoners oplossingen voor problemen in Gentse wijken via verschillende projecten. Tekort aan groen en speelruimte, huisvestingsproblemen, hoge werkloosheid, samenleven met een andere culturele en etnische afkomst... :

Ook buurtwerk focust op de bevordering van sociale cohesie tussen de bewoners van de Gentse buurten en ondersteunt en stimuleert bewonersinitiatieven.  De buurtcentra organiseren activiteiten in je buurt om elkaar (beter) te leren kennen. Bekijk het aanbod in jouw buurt.

In een inloopcentrum kan je terecht met je zorgen zonder dat er meteen hulpverlening start. Je hoeft geen vragen te stellen of je problemen te vertellen. Je kan er gewoon langsgaan: als je even niet alleen wil zijn, om verhalen van anderen te horen, rustig de krant te lezen... 

KRAS vzw groepeert verschillende Gentse armoedewerkingen. Elke werking heeft haar eigen werkwijze, doelgroep en werkingsgebied. Vaak bieden ze ook tijdelijke materiële hulp op doorverwijzing. Om te weten bij welke KRAS-dienst je terecht kunt, geef je je adres in op de website zonering.  


Tip: Vraag bij OCMW GentCAW Oost-Vlaanderen of samenlevingsopbouw het handig adresboekje ‘Met weinig geld (over)leven in Gent’. Of kijk eens rond op de website met wegwijzers voor mensen in moeilijkheden. 


 

Printer Friendly, PDF & Email