Baby/jong kind

Basishulpverlening voor zwangere vrouwen en hun baby's (of kinderen) omvat bijvoorbeeld zwangerschapskledij, babymateriaal, hulp bij de behoeften van jonge kinderen,  budgetbegeleiding, medische zorg, ...

Bij OCMW Gent kun je een tussenkomst krijgen voor de aankoop van eersteleeftijdsmelk of de huur/aankoop van een afkolftoestel. Je hebt daarvoor een doorverwijsbrief nodig van je  huisarts of wijkgezondheidscentrum, zelfstandig verpleegkundige/vroedvrouw, of verpleegkundige van Kind en Gezin. Vraag ernaar bij je OCMW-wijkwerker.


Let op: Baby-nest werkt op afspraak én na doorverwijzing door Kind en Gezin, OCMW, diensten Kras Gent, straathoekwerking, CAW en brugfiguren school. 


Tip: Op stap met je baby door Gent? Een BabySpot is een gezellig plekje in de stad, waar ouders met hun kindje thuis kunnen komen. Kijk op de kaart waar je welkom bent om te voeden en te verluieren.


Tip: Babytheek Gent. Dit is een bibliotheek voor babyspullen: een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Heb je een Uitpas? Kijk dan of je recht hebt op het sociaal tarief. Meer info en de verschillende tarieven vind je hier.


 

Printer Friendly, PDF & Email