Info & advies voor eigenaars

Als eigenaar van een woning kan je gratis langsgaan bij een woonwijzer van Stad Gent als je vragen of problemen hebt. De Verenigde Eigenaars kunnen je ook bijstaan met info en juridisch advies, maar daarvoor betaal je jaarlijks lidgeld. 

Informatie rond (ver)huren:

  • Informatiegids van Stad Gent  ‘Wegwijzer verhuren
  • Alles wat je moet weten om je woning te verhuren op Wonen Vlaanderen
  • Voor kotbazen: de studentenhuisvestingswebsite kotatgent (incl. model huurovereenkomst en gratis te huur stellen van kamers) en de Gids voor kotbazen

Informatie over woonpremies:

Renovatiebegeleiding: 

  • Domus Mundi (en Coöperatie Het Pandschap)
  • Energiecentrale (Energietips, Energiescan, begeleiding bij energiebesparende verbouwingen, informatie over premies en de Vlaamse energielening)

______________________________________________________________

Tip: Gent Knapt op is een project dat mensen met een laag inkomen helpt om hun huis te renoveren. Deelnemers krijgen financiële ondersteuning, begeleiding en advies. Vanaf 2021 worden er nieuwe kandidaten gezocht. 


Tip: Wil je je studio, appartement of woning verhuren zonder zorgen? Informeer bij het Sociaal verhuurkantoor. Sociale verhuurders komen bovendien in aanmerking voor tal van extra (fiscale)  voordelen. 


Tip: Ook het Stedelijk verhuurkantoor, HuurinGent, kan de administratieve rompslomp voor jou als verhuurder overnemen.  Lees meer op de site van huurinGent


 

Printer Friendly, PDF & Email