Uithuiszetting

Body

De meeste uithuiszettingen doen zich voor op de private huurmarkt, maar ook je sociale verhuurder kan een uithuiszettingsprocedure opstarten. 

Preventieve woonbegeleiding van CAW Oost-Vlaanderen zal proberen om een uithuiszetting te voorkomen door met de eigenaar te bemiddelen.  Zowel de huurder als de verhuurder kan bij een dreigende uithuiszetting contact opnemen met het CAW-Onthaal om preventieve woonbegeleiding op te starten.

Ook OCMW Gent zet woonbemiddelaars in om het aantal uithuiszettingen terug te dringen. Iedereen waarbij een procedure uithuiszetting wordt opgestart, krijgt van het OCMW een uitnodiging met het aanbod om te bemiddelen. 


Tip: Woonbemiddeling komt vaak te laat. Wacht niet tot je brieven van de vrederechter krijgt om hulp te vragen! Door op tijd te bemiddelen kun je voorkomen dat er gerechtelijke procedures worden gestart. 


Tip: Je kan ook gratis langsgaan bij de Woonwijzer in je buurt of bij de huurdersbond mits je jaarlijks lidgeld betaalt. 


Infofiche: Bemiddeling bij dreigende uithuiszetting

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.