Dringende medische hulp (DMH)

Body

Dringende medische hulp (DMH) is medische hulp aan personen die zonder verblijfsdocumenten in België verblijven. Het is geen rechtstreekse financiële hulp aan de betrokken persoon, maar de garantie dat ook illegaal verblijvende personen toegang krijgen tot medische zorg. OCMW Gent verleent dit recht door het verstrekken van een medische kaart.

Dringende medische hulp is meer dan de zorg waarvoor je naar de spoedafdeling van een ziekenhuis zou gaan. Ook  preventieve zorg (=bedoeld om erger te voorkomen) kan onder DMH vallen zoals een medisch onderzoek, een kinesitherapiebehandeling of een bezoek aan de huisarts. Op de website van het Agentschap voor Integratie en Inburgering vind je een overzicht van alle zorgen die onder DMH kunnen vallen. 


Tip: Gezinnen met minderjarige kinderen die illegaal in België verblijven, kunnen ook in aanmerking komen voor andere hulp: materiële hulp in de vorm van huisvesting in een opvangcentrum.


Infofiche: Gezondheidszorg, Medische zorg mensen met een migratieachtergrond

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.