VAPH-aanvraag voor minderjarigen

Sommige vormen van VAPH-ondersteuning zijn niet rechtstreeks toegankelijk. Dit is meestal het geval voor opvang en begeleiding die langer duurt of die intensiever is. Als je minderjarig kind nood heeft aan langdurige, intensieve en gespecialiseerde opvang en begeleiding, dan start je de aanvraagprocedure bij de Afdeling Continuïteit en Toegang (ACT) op. Daarvoor neem je contact op met een jeugdhulpverlener of een multidisciplinair team (MDT) die jouw 'contactpersoon-aanmelder' kan zijn. In dringende situaties kan de ACT je aanvraag sneller afhandelen. Ofwel krijg je een erkenning en  ontvangt de zorgaanbieder een financiering voor jouw zorg. Ofwel kies je voor een Persoonlijk assistentiebudget (PAB) en organiseer en betaal je zelf de hulp voor je kind.


Tip: Ben je niet akkoord met de beslissing? Dan kan je een 'tweede mening' vragen bij een toegangspoort in een andere regio. Je regelt dat via je contactpersoon aanmelder.


Let op: Vraag je hulpmiddelen en aanpassingen aan? Dan moet je in bepaalde gevallen wel nog via het VAPH passeren. 


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.